Üdvözöllek! Pongrácz Ildikó vagyok, enteriőr tervező.

Hogy kicsit jobban megismerhess írok néhány sort eddigi életemről és hogy ez miért is lehet hasznos jelenlegi szakmám gyakorlásában esetleg a számodra is.

Budapesten születtem, és családi utazásaink alkalmával igen sok kultúrával megismerkedtem, melyet egy igen fontos inspirációs esközként élek meg és használok felnőtt életemben is.

A művészetek közül a Rádió gyerekkórusának tagkjaként a zene érintett meg elsőként. – ezért is nyitott vagyok mindenre ami szép.

Gimnáziumi éveim után Ausztriában a festői Semmeringen az International Institute of Tourism and Management falai között a vendéglátás és a szállodaipar fortélyait sajátítottam el ezért a legénylakás konyhatechnológiájától a szállodai rendezvény termek berendezéséig rálátásom van ezen igényekre.

Közgazdász végzettségemet 2000-ben IBS Oxford Brooks University Budapest Diplomájának megszerzésével értem el. Angol nyelven leginkább a nemzetközi marketing ismereteim segíthetnek eligazodni a belsőépítészeti piac egyre bonyolultabbá váló rendszerében.

2001-ben szereztem meg első lakberendezői képzettségemet az Atelier Lakberendező Iskolában, melyet a gyakorlati ismeretszerzés követett kisebb -nagyobb lakberendezési üzletekben, mint design bútor értékesítő prémium megrendelők számára.

2003-tól az Europa Design projektvezetőjeként megismerkedtem a közületi piac professzionális technológiáival, bútoraival és különleges akusztikai, és más ergonómiai kiegészítőivel. Irodákon kívül oktatási, éttermi és kültéri projektekben is részt vettem.

2007-től anyai szerepvállalásom következett, mely során a kétgyermekes családmodell minden apró igényeiről személyes tapasztalatot gyűjtöttem. Vidéki nyaralók felújítása és funkcióváltását is feladataim között tudhattam. Ennék köszönhetően a kisiskolás kor kezdetével folytattam tanulmányaimat a Metropolitan Egyetem (egykori BKF) Környezetkultúra BA képzésén. A belsőépítészeti ismeretek mellet építészeti és tájrendezési projektekben is részt vettem. 2016-ban megvédett diplomamunkám az „Akusztikus anyagok a belsőépítészetben” címet viseli , mint az egyik legdinamikusabban fejlődő technológia.

Az elmúlt évtizedekben is külön figyelmet fordítottam szakmai tudásom gyarapítására, ezért a külföldi gyártói tréningek és kiállítások rendszeres látogatójának is mondhatom magam. A hazai szervezésű tréningek, workshopok résztvevőiként pedig kifejezetten fontosnak érzem nem csupán a forgalmazói körrel kialakított jó kapcsolatot, de a kivitelező, mérnöki támogatói körrel is.

Saját vállalkozásomat 2016-ban kezdtem meg és azóta igen sokrétű referenciákat gyűjthettem. Kis és nagy lakás, családi ház, nyaraló , de kastélyrekonstrukció is szerepel a listán. Különleges élmény volt nemzetközi fodrászüzlet, küzdősport aréna, vagy a hotel facelift megbízás is.